اشتیاق استقلال استقلال ارمنستان اخبار ورزشی و نتیجه های مسابقات

اشتیاق: استقلال استقلال ارمنستان اخبار ورزشی و نتیجه های مسابقات

گت بلاگز اخبار علمی و آموزشی علت اینکه پیاز اشکمان را در می آورد چیست؟

نوعی ماده شیمیایی پیچیده در پیاز وجود دارد که از این گیاه در برابر مهاجمان حیات وحش محافظت می‌کند و دقیقا همین ماده است که باعث اشک ریختن ما موقع پوست کندن و خر

علت اینکه پیاز اشکمان را در می آورد چیست؟

علت اینکه پیاز اشکمان را در می آورد چیست؟

عبارات مهم : مطالعه

نوعی ماده شیمیایی پیچیده در پیاز وجود دارد که از این گیاه در برابر مهاجمان حیات وحش محافظت می کند و دقیقا همین ماده است که باعث اشک ریختن ما موقع پوست کندن و خرد کردن پیاز می شود.

به گزارش میزان، پیاز، یکی از چاشنی های مهم در آشپزی است و جایگاه خاص ای در فرهنگ های غذایی متفاوت دارد. تقریبا همه ما مسئله اشک ریختن را هنگام پوست کندن و خُرد کردن پیاز تجربه کرده ایم، ولی واقعا آیا پیازها باعث گریه ما می شوند؟!

علت اینکه پیاز اشکمان را در می آورد چیست؟

محققان دانشگاه کلیولند براساس مطالعه اخیرشان می گویند که نوعی ماده شیمیایی پیچیده در پیاز وجود دارد که از این گیاه در برابر مهاجمان حیات وحش محافظت می کند و دقیقا همین ماده است که باعث اشک ریختن ما موقع پوست کندن و خرد کردن پیاز می شود. گزارشی از مطالعه آنان در ACS Chemical Biology انتشار یافته است.

این ماده شیمایی، پروپانتیال اس-اکسید (propanethial S-oxide)نام دارد که در گروه عوامل اشک آور (LF) قرار می گیرد. عوامل اشک آور، ترکیبات شیمیایی خاصی هستند که بعد از پخش شدن، باعث اشک ریختن ما می شوند. جالب است بدانید که فقط سه مولکول دارای این خاصیت اشک آور هستند و همه آن ها به گیاه های تعلق دارند.

نوعی ماده شیمیایی پیچیده در پیاز وجود دارد که از این گیاه در برابر مهاجمان حیات وحش محافظت می‌کند و دقیقا همین ماده است که باعث اشک ریختن ما موقع پوست کندن و خر

یافته های این مطالعه نشان می دهند که هنگام خرد کردن پیاز، سلول های درون پیاز تجزیه می شوند و در همین حین نیز نوعی آنزیم آزاد می شود. به واسطه همین آنزیم، مقداری از ترکیبات شیمیایی پیاز به LF تبدیل می شوند.

بعد از آزاد شدن LF، عصب های قرنیه به مغز خبر می دهند که در معرض ماده جنبش کننده قرار دارند و درنتیجه مغز به بدن فرمان می دهد که جهت مقابله با این عامل محرک، اشک را تولید و دفع کند.

این آنزیم، یعنی سنتاز LF، حدود ۱۵ سال پیش کشف شد، ولی دانشمندان تا قبل از این نمی توانستند که نحوه عملکرد آن و فرآیندهای اتمیک مربوط به ریزش اشک را با دقت بررسی کنند.

علت اینکه پیاز اشکمان را در می آورد چیست؟

واژه های کلیدی: مطالعه | شیمیایی | اخبار علمی و آموزشی

نویسنده : getblogs